Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Trendurile actuale în designul de interior

Care sunt trendurile actuale în designul de interior? 

 

Echipa Atelier Invers nu îți amenajează interiorul fără să aibă grijă și de exterior. La propriu și la figurat. Dar acum vrem să iti spunem că, exterior actului de reamenajare se află niște reguli. Renașterea căminului tău cald despre care vorbim este - nimic mistic aici - una spațio-temporală: 

 

Spațială

Pentru că lucrăm cu spațiul pe care ni-l oferi.

 

Temporală.

Pentru că timpul va zbura altfel după ce ne lași căminul pe mână câteva zile.

Crede-ne pe cuvânt. 

 

Regulile despre care vorbim sunt firești, dar schimbătoare. Poartă numele, nu numai în domeniul nostru de activitate, de trend-uri. Am auzit cu toții despre ele. Armonia trendurilor se repetă prin niște cicluri de inspiro/expiro. Exact ca munca noastră, dar la Atelier Invers, deși repetiția e mama învățăturii, repetiția e mereu altfel. Dacă ai nevoie de serviciile noastre acum, ți-am spune că am acționa în felul X. Dacă ne cauți la anul, poate că am alege Y. 

 

Desigur, ne poți căuta în ambii ani, nu ne supărăm. Dar să ții cont că dacă ne chemi vara și ai și o grădină, e posibil să devenim foarte entuziasmați când o vedem și să îți oferim câteva sfaturi și pentru exterior. Ne chemi iarna? Ok, dacă ne chemi iarna, te rugăm să deszăpezești puțin înainte.

 

Lăsând gluma deoparte, trebuie înțeles că aceste trenduri nu sunt ceva ce respectăm cu sfințenie, nu există altă biserică a designului decât simțul estetic exersat și iarăși exersat. Însă trendurile se învârt în jurul unor teorii generale de upgrade estetic. 

 

Umblă vorba că în 2020 vorbim despre revenirea unor trenduri superbe. Iată câteva exemple pe care e posibil să le urmăm în viitoarele proiecte pentru care ne poți cere oricând ajutorul; trendurile lui 2020, perepedeînainte, cât să-ți faci o idee (sau poate mai multe) despre ce și cum și cu ce o să lucrăm: 

 

Unicitate. Pe cât posibil. 

Eco Friendly devine o sintagmă cheie pentru anul 2020. Întreaga societate militează pentru un stil de viață mai eco-friendly, iar propria locuință cu siguranță nu este o excepție.

 

Mobila hand-made.

Încep să fie la foarte mare căutare piesele de mobilă tâmplărite în locul celor finisate pe bandă rulantă industrială. În consecință, prețurile pot să fie mai mari pentru o piesă lucrată manual, dar este de inteles.

 

Folosirea materialelor exotice.

Dacă se poate, diferite de cele găsite pe teritoriul propriei țări – dar cu atenție, pentru a nu sacrifica bugetul sau calitatea. Stejarul nostru rămâne greu de bătut la anduranță.  

 

Albastrul e noul gri.

19-4052 Classic Blue, mai exact. Conform alegerii Pantone, e culoarea anului 2020. Relaxantă și intimă. 

 

Rozul nu a dispărut.

Dar acum se caută rozul mai pal, subtil, elegant, departe de a fi strident. La fel ca în cazul albastrului, se pretează nuanțe relaxante pentru 2020. 

 

Textura. Peste tot. Neapărat.

Nu e vorba numai despre culori anul asta. Degradeuri. Nuanțe ușor diferite. Texturi puternic contrastante. Reducerea 3D-ului în 3D. 

 

Printurile tradiționale. Aplicate peste spații moderne, bineînțeles. 

Animal prints. Nu, niciun animal nu a fost rănit în producerea lor. Da, animal printurile s-au întors. 

 

Precum și multe altele.

Dar lasă-ne pe noi să le ținem socoteala. Tu spune-ne cum ai vrea să arate căminul tău cald în următoarea perioadă, iar Atelier Invers se va ocupa de restul.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.